پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 225948
اصابت ۲ کروز ايراني به ۲ ناوچه‌ ساعر اسرائيل
تاریخ انتشار : 1395/05/23 17:30:02
نمایش : 1148
اطلاعات منتشر نشده‌اي از عمليات منحصربه‌فرد حزب‌الله لبنان در هدف قراردادن دو ناوچه‌ پيشرفته ارتش اسرائيل، منتشر شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، امروز دهمين سالگرد پيروزي حزب‌الله لبنان در جنگ مشهوري به نام "33روزه" است. در اين جنگ ارتش بسيار مجهز اسرائيل در حمله‌اي تمام عيار به لبنان، موفق نشد به اهداف از پيش تعيين شده خود، دست يابد و شکست تلخي از حزب الله لبنان خورد. بسياري از کارشناسان، اين جنگ را نقطه تحول در جنگ‌هاي ميان اسرائيل و لبنان دانسته و از آن به عنوان بخشي از قدرت‌نمايي حزب الله در مقابل ارتش صهيونيست‌ها نام مي‌برند.

يکي از مهمترين وقايع اين جنگ، رونمايي حزب الله لبنان از موشک کروز بود. جنگ به سومين روز خود رسيده بود و ارتش اسرائيل دستور داده بود که تمام سواحل لبنان در درياي مديترانه محاصره شده و اجازه ورود خروج هيچ کشتي يا شناور لبناني به بيروت داده نشود.

بر اساس همين دستور بود که يک فروند ناوچه ساعر 5 با نام (Sa'ar 5 - INS Hanit) وارد آب‌هاي لبنان شده و در نزديکي سواحل اين کشور، موضع تهاجمي گرفتند. با اين محاصره، اگرچه ورود خروج هيچ شناوري ممکن نبود اما بار رواني حضور ناوچه مشهور اسرائيلي در چند کيلومتري سواحل بيروت براي مردم پايتخت لبنان، بسيار زياد و سنگين بود.

** حزب الله دست به کار شد

حزب الله در سومين روز از جنگ بزرگي که اسرائيل عليه لبنان راه انداخته بود، براي زدن ضربه‌اي کاري به روحيه نظاميان صهيونيست دست به کار شد و با شليک يک فروند موشک کروز، موفق شد که ناوچه پيشرفته ساعر5 را هدف قرار دهد. در جريان اصابت اين موشک به ناوچه و طبق اعلام صهيونيست‌ها، 4 نظامي اسرائيلي کشته و تعداد زيادي نيز مجروح شدند و ناوچه نيز براي انجام تعميرات و بررسي موضوع، به سواحل اسرائيل بازگشت.

اين موضوع، بعداز پايان جنگ و در کميسيوني به نام وينوگراد (Winograd Commission) مورد بررسي قرار گرفت و اين کميسيون و همچنين ارتش اسرائيل، اصابت موفق اين موشک به بدنه ناوچه ساعر 5 را تاييد کردند اما 3 نکته مهم هم در رابطه با اين حمله موشکي حزب الله، منتشر کردند.

1- موشک شليک شده، همان موشک کروز نور (C-802) بوده است

2- فاصله ناوچه تا سواحل لبنان 16 مايل (حدود 26 کيلومتر) بوده است

3- در زمان اصابت موشک به ناوچه، تمام سامانه‌هاي راداري و دفاعي ناوچه خاموش بوده است

موشک کروز نور بيش از 120 کيلومتر برد داشته و يکي از مشهورترين موشک‌هاي کروز ايراني است. اين موشک کروز که مشابه موشک C-802 چين است، هم‌اکنون در سازمان رزم نيروي دريايي ارتش و نيروي دريايي سپاه به‌کار گرفته شده و روي بسياري از ناوچه‌ها و ناوهاي ارتش و سپاه، نصب است.

اما حزب الله لبنان در هدف قرار دادن ناوچه ساعر، از موشک کروز نور استفاده نکرده است، بلکه از کروزي به مراتب ضعيف‌تر و کوچکتر استفاده کرده است؛ موشکي که حزب الله با آن توانست ناوچه ساعر را مورد اصابت قرار دهد، "کوثر" نام دارد.

"کوثر" موشکي کروز و برد کوتاه است که در ايران دو نمونه ساحل پايه و هواپايه دارد. اين موشک به دو روش اپتيک (تلويزيوني) و راداري هدايت مي‌شود و يکي از دقيق‌ترين موشک‌هاي کروز ايراني بوده و برد آن نيز، چيزي بين 15 تا 20 کيلومتر است.

طبق اعلام رسمي کميته وينوگراد رژيم صهيونيستي، فاصله ناو تا سواحل بيروت، 16 مايل معادل حدود 26 کيلومتر بوده است. حالا اينکه در فيلمي که حزب الله لبنان از آتش گرفتن ناوچه در سطح آب همان زمان پخش کرد، به خوبي واضح است که اين ناوچه در فاصله‌اي کمتر از 15 کيلومتري سواحل مستقر است به‌طوري که به وضوح، شعله‌هاي آتش روي عرشه ناوچه ديده مي‌شود و حزب الله نيز از اين صحنه فيلم‌برداري کرده است.

 

حالا، در اين فاصله بسيار کم، چه نيازي به شليک موشکي با برد بيش از 120 کيلومتر است؟ اگر هم طبق ادعاي صهيونيست‌ها که سعي داشته و دارند که موشک اصابت کرده به ناوچه پيشرفته ساعر را يکي از بهترين موشک‌هاي کروز ايران (نور-C802) اعلام کنند، به ماجرا نگاه کنيم، با توجه به فراز و فرود يک موشک کروز در کلاس کروز نور،‌ اصلا امکان اصابت اين موشک به ناوچه وجود نداشته است چرا که بايد موشکي که بردش بيش از 120 کيلومتر است، حد زيادي از مسير را در ارتفاع بالا حرکت کرده و سپس به سطح آب بازگرد اما اين فرآيند، در فاصله اندکي که کمتر از 15 کيلومتر است، امکان پذير نيست.

طبق اعلام رسمي کميته وينوگراد اسرائيل، در زمان اصابت موشک به ناوچه اسرائيلي، تمام سامانه‌هاي دفاعي اين ناوچه  اعم از فالانکس، سامانه دفاعي باراک، سامانه‌هاي اخلالگر، رادارهاي رهگيري، رادارهاي شناسايي و . . .، همگي با هم در زمان شليک موشک خاموش بوده‌اند! و علت اينکه ناوچه از خود دفاع نکرده، خاموش بودن اين سامانه‌ها بوده است.

موشک کروز کوثر

نگاهي به ماموريت و محل استقرار اين ناوچه، به وضوح نشان مي‌دهد که کميته وينوگراد در اين باره چه موضوعي را مطرح کرده است. "ناوچه پيرفته ساعر 5" با حدود 70 نيرو و با ماموريت اجراي فرمان محاصره دريايي بيروت پايتخت لبنان و در جريان يک جنگ تمام عيار نظامي به سواحل بيروت اعزام و در فاصله کمتر از 15 کيلومتري سواحل اين شهر، مستقر شده بود.

در شرايط جنگي مانند جنگ 33 روزه که در هر لحظه، نبرد جديدي ميان طرفين رخ مي‌دهد، آيا امکان پذير است که يک ناوچه در آب‌هاي لبنان و در نزديک سواحل بيروت مستقر شده باشد و تمام سامانه‌هاي دفاعي ناوچه خاموش باشد؟ يا اينکه اين سامانه‌ها روشن بوده‌اند و هيچ کدام نتوانستند اين موشک را شناسايي، رهگيري و قبل از رسيدن به ناو، منهدم کنند؟

لحظه آتش‌گرفتن ناوچه ساعر پس از اصابت موشک

معلوم نيست که چرا ارتش اسرائيل براي توجيه اجراي موفق اين عمليات منحصربه‌فرد، دلايلي را مطرح کرده که اصلا براي کساني که اندک اطلاعاتي از بخش دفاعي - نظامي دارند، قابل باور هم نيست (البته براي عامه مردم که اطلاعات نظامي ندارند، توجيه خوبي است).

** بخشي از مصاحبه سيد حسن نصرالله با الميادين در سال 92:  در زمان شليک موشک‌ به ناوچه ساعر در درياي مديترانه، در ضاحيه حضور داشتم، ‫ما وعده اجراي اقدامات غيرمنتظره و عمليات غيرمنتظره و پيروزي را داده بوديم که حمله به اين ناوچه يکي از آنها بود و مبارزان براي حمله به اين ناوچه آماده شده بودند.‬

‫عمليات هدف قرار دادن اين ناوچه از ناحيه فني و اجرايي بسيار پيچيده بود و آسان نبود اما مبارزان موفق به اجراي آن شدند؛ من قبل از آغاز سخنراني در آن روز منتظر بودم و در آن سخنراني وعده عمليات غيرمنتظره دادم که در اواخر سخنراني من بود که يکي از جوانان آمد و به من گفت که مبارزان اين ناوچه را هدف قرار دادند و الان مي سوزد که من آن را در اين سخنراني مستقيم اعلام کردم.‬

در ماجراي اصابت يک موشک کروز به ناوچه اسرائيلي، موشک طبق اعلام اسرائيلي‌ها به جرثقيلي که در بخش انتهايي ناو و در ابتداي پد بالگرد، اصابت کرده بود. ارتش اسرائيل همان زمان اعلام کرد که اگر اين موشک کروز به بدنه ناوچه اصابت کرده و يا آتش ناشي از اصابت آن به مخازن سوخت اضافي بالگرد در زير پد بالگرد مي‌رسيد، امکان انفجاري بزرگ در ناوچه وجود داشت که امکان غرق شدن اين شناور هم وجود داشت.

ناوچه ساعر 5 پس از اصابت کروز ايراني

حزب الله لبنان در عمليات تاريخي 14 جولاي 2006 و در سومين روز از جنگ 33 روزه موفق شد، يکي از 3 ناوچه ساعر5 ارتش اسرائيل را مورد با موفقيت مورد اصابت قرار دهد. ارتش اسرائيل در آن زمان، 3 ناوچه در کلاس ساعر 5 به نام‌هاي INS Eilat، INS Lahav، INS Hanit در اختيار داشت که ناوچه حانيت، بهترين و آخرين محصول توليد شده از کلاس اين ناوچه‌ها بود.

 

اجراي موفق اين عمليات، موجي منفي در روحيه نيروهاي ارتش اسرائيل ايجاد کرد و موجي از شادي و انگيزه را نيز در نيروهاي مقاومت به‌وجود آورد.

علاوه بر ناوچه حانيت - ساعر 5، حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه موفق شده که يکي ديگر از ناوچه‌هاي ساعر را نيز مورد اصابت موشک کروز قرار دهد که تاکنون هيچ خبر يا اطلاعاتي از آن منتشر نشده و ارتش اسرائيل نيز به انجام اين عمليات اشاره‌اي نکرده است.

منبع:تسنيم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html